dissabte, 7 de novembre del 2009

El grup municipal del Bloc proposa baixar el tipus de l’IBI a Carlet

El Grup Municipal del BLOC presenta una proposta a l’Ajuntament per tal que el tipus per a l’IBI urbana, que actualment està en el 1,04, baixe al 0,65, i el de rústica, que ara està al 0,88 baixe al 0’40 el pròxim exercici.


El desmesurat increment en l’IBI girat als veïns de Carlet per haver instat l’alcaldessa a la revisió cadastral, justament en un període de profunda crisi econòmica, aconsella una baixada de tipus considerable que minore aquest increment injustificat per al pròxim any ja que, en cas contrari, l’impost anirà pujant considerablement durant els pròxims 10 exercicis.

La portaveu del BLOC Maria Josep Ortega ha manifestat que “la proposta que el BLOC du al Plenari del tipus d’urbana i rústica  és ben raonable ja que, de no acceptar-se, moltes famílies es veuran enormement perjudicades per aquest increment que ja durant el present exercici ha sigut espectacular en molts casos.” Ortega ha afegit que “actualment a Carlet tenim, gràcies als esforços de l’alcaldessa en eixe sentit, un IBI basat en uns immobles sobrevalorats, ja que la valoració que s’ha començat a aplicar es va realitzar el 2007, quan les vivendes es trobaven en el seu punt més elevat. Així és que ara estem pagant un impost sobredimensionat que no té res a veure amb la realitat, sinó que atén només a la voracitat recaptadota de l’alcaldessa, que no ha tingut en compte la dificultat per què travessen moltes famílies i que es va negar a la nostra proposta d’ajornar la revisió cadastral, que sí que fan realitzar, amb més bon criteri, altres municipis”.

Per últim, la portaveu del BLOC fa una “crida a la racionalitat: el grup del PP ha de posar els peus a terra i no ha de continuar encabotant-se en l’increment injustificat de l’impost. El que ha de fer és no malgastar els diners de mala manera com ha estat fent durant l’últim exercici en moltes de les actuacions que ha dut a terme, com per exemple amb la font de 66.000 euros de la Plaça del Convent o pagant per un banc a la mateixa plaça 11.000 euros”. “Això” –conclou Ortega- “és gestionar amb els peus i en contra dels interessos de la gran majoria de ciutadans i ciutadanes de Carlet. L’alcaldessa hauria d’escoltar els veïns, que estan clamant en contra de l’enorme increment de l’IBI,  i acceptar la proposta que des del BLOC li fem”.


Enllaç noticia a Las Provincias