divendres, 22 de febrer del 2008

El pp de carlet es nega a informar els veïns d’ausias march de l’excés de nitrats en l’aigua i diu que beure’n és com “fer-se un cubalibre al dia”

El pp de carlet es nega a informar els veïns d’ausias march de l’excés de nitrats en l’aigua i diu que beure’n és com “fer-se un cubalibre al dia”

El nivell de nitrats del pou que abasteix d’aigua la urbanització Ausias March és de 82,3 mg/l. Aquest nivell se situa molt per damunt del màxim legal permés, que és de 50 mg/l. Per tant, aquesta aigua no es apta per al consum humà i l’Ajuntament té la obligació d’informar als veïns i veïnes de la zona afectada, segons marca la llei (Reial Decret 140/2003 i Decret 58/2006 del Consell de 5 de maig de 2006).

La portaveu del grup municipal BLOC-Verds, Maria Josep Ortega i Requena, va sol·licitar en l’últim Plenari ordinari del passat 31 de gener que l’Ajuntament de Carlet informara els veïns i veïnes afectades de la NO POTABILITAT de l’aigua al ser competència de l’Ajuntament advertir d’aquesta situació. En el mateix Plenari vam demanar a l’equip de govern que s’adoptaren per part de l’Ajuntament les mesures urgents i necessàries per pal·liar aquest greu problema que afecta la població de l’esmentada zona del nostre poble.

El primer tinent d’alcalde, Pascual Casp (PP) va respondre dient que considerava que “no era tan greu ja que consumir aigua amb alt nivell de nitrats és com beure’s un cubalibre al dia” i es negava a informar als veïns i veïnes. Maria josep Ortega va manifestar que “és una greu ofensa el fet que el PP es prenga tant a la lleugera un assumpte tan seriós com aquest que afecta la salut dels veïns i veïnes d’Ausiàs March.”

El Grup municipal del Bloc-Verds insta l’Ajuntament perquè, en primer lloc informe de la situació i que s’inicien propostes per potabilitzar l’aigua i posa per exemple el cas de les desnitrificadores instal·lades a Gandia. “L’Ajuntament hauria de donar una solució als centenars de veïns afectats, ja que ells, en canvi, sí que paguen els rebuts de l’aigua potable i no reben un servei de qualitat” , apunta Maria Josep Ortega.

Cal recordar que aquest any les tarifes de l’aigua potable s’han vist incrementades un 26,70 %, un abús que ja va ser denunciat pel Bloc-Verds.