dimarts, 4 de març del 2008

Gran assistència a l’acte electoral de bloc-iniciativa-verds



Més de 200 persones han assitit a l’acte polític que ha tingut lloc a Carlet. Una casa de cultura plena de militants i simpatitzants de la coalició ha rebut les dos primeres candidates al Congrés, Isaura Navarro i Maria Josep Ortega, i el secretari general del Bloc Enric Morera. Es tracta d’una mobilització molt ressenyable en unes eleccions generals, en les quals a l’electorat nacionalista tradicionalment li ha costat mobilitzar-se.

Maria Josep Ortega, actual portaveu del Grup Municipal del Bloc de Carlet, ha agraït tot el suport rebut aquests dies per bona part dels ciutadans. Ortega ha assenyalat que “és molta la il·lusió que hi ha a la coalició, que suposa un punt de partida per a la construcció del tercer espai polític, que ha de ser clarament valencianista, d’esquerres i ecologista”. Segons Ortegaes fa del tot necessària una presència valenciana a Madrid, ja que ni Maria Teresa Fernández de la Vega ni el candidat del PP van a exercir de valencians al Congrés dels Diputats”.

Enric Morera ha posat èmfasi en el fet que aquesta és una opció ferma però tranquil·la, que se situa més enllà de la confrontació estèril entre PP i PSOE. Morera ha remarcat que “en cap cas els nostres diputats donarien suport a Rajoy, ja que el PP representa les antípodes dels valors que nosaltres defensem”. El secretari general del Bloc ha destacat també “l’estafa de l’aigua que va representar el pacte entre el PP i el PSOE, entre Zaplana i Bono, que va llevar als valencians els drets històrics de l’aigua del Xúquer, que ara s’utilitza pels latifundistes subvencionats de Castella- la Manxa”.

Per últim, Isaura Navarro ha destacat que si hi ha hagut un avanç en drets socials en la present legislatura ha estat “perquè el PSOE s’ha vist obligat a pactar amb nosaltres i altres forces polítiques un bon grapat de lleis. Sense cap mena de dubtes, amb majoria absoluta el PSOE no hauria tirat endavant moltes de les lleis més avançades”. Navarro va demanar als assistents que, a falta de gran suport mediàtic, feren d’altaveus “de les més de 600 propostes que portem en el nostre programa electoral”. La diputada es va mostrar esperançada en donar “una gran sorpresa el pròxim dia 9 de març”.